Duurzame verbetering van de kwaliteit van leven van de Dogon Vrouwen en hun gezinnen is ons doel. Methode; de vrouwen ondersteunen in hun intitiatieven.       Als vrouwen de kans krijgen verbeteren ze niet alleen hun eigen situatie maar ook die van hun gezin en de gemeenschap waarin ze leven.

Onze lokale partner is de NGO Association Dogon Initiative (ADI), die goedgekeurd is door de overheid.
Amatigue Dara is voorzitter bestuur en eerst verantwoordelijke in Mali. Gedeon Kassogue is bij hun in dienst als administratief medewerker.
Het kantoor van l'Initiative Femmes du Pays Dogon zoals wij in Mali heten, staat in Sangha.
DSC01408 Team
Mogen we u voorstellen aan het team, de zes medewerkers die alle dagen met de vrouwen werken en ze ondersteunen bij hun initiatieven:
Saidou Teme is de directeur. Fatoumata Kodio runt het secretariaat en is Chef van de microkredieten. Sosselem Dolo is Chef Epicentre Sangha en verantwoordelijk voor 18 groepen daar. Amakene Dougnon, is Chef Epicentre Koundou (17 groepen en de kliniek), Hamidou Guindo, de 4de medewerker, is Chef epicentre Wadouba en Kamba (9 groepen) en Allaye Perou, die net begonnen is als Chef epicentre De Vlakte, 5 groepen. En dan zijn er nog 3 groepen meer in het westen. Totaal zijn er nu 44 groepen, 4915 vrouwen. Saidou is verantwoordelijk voor het alle programma's, stuurt het hele team aan, leidt bijeenkomsten en trainingen en onderhoud het contact met de overheden en met ons. Het hele team zorgt samen voor alle logistieke werkzaamheden zoals voor het zeepprogramma, de naaimachines, de alfabetisering, de wakawaka's en de muskietennetten. Amakene Dougnon is tevens superviseur van het Groene Woestijn Initiatief en stuurt samen met Saidou Teme vier uitvoerende krachten aan, die samen met de bevolking en de vrouwengroepen de duinfixatie, de kwekerijen en de aanplant van de boszones realiseren. Daarnaast werken we met lokale ondernemers zoals de smid, Meni Kodio, voor de houtbesparende fornuizen en met Asse Guirou die de 2de boomkwekerij en Moringapoederproductie heeft opgezet.Voor de alfabetisering, vaardigheidstrainingen betalen we de alfabetiseurs, de lokale kledingmakers (naaimachine-programma) en betalen we trainers van andere organisaties voor de workshops aan onze gezondheidsanimatrices en agro-animateurs.
Evariste Yaogho, directeur van The Hunger Project Burkina Faso, hielp ons met het opzetten van onze organisatie en is nog steeds supervisor van ons Initiatief.

De lokale organisatie ADI en de samenwerking met stichting Dogon Onderwijs maakt dat we steeds meer een integraal ontwikkelingsprogramma aanbieden. Zie ook www.dogononderwijs.nl en Association Dogon Initiative
Organigram ADI
DVI en partnerschap-

(Staand Yaogho, Fatoumata en Amatigue, zittend, Sosselem, Saidou en Jacqti)
De stichting Dogon Vrouwen Initiatief is officieel opgericht op 9 juli 2008 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27322438.
Het bestuur bestaat uit
Bas Maassen - voorzitter en penningmeester
Sharona Ceha - secretaris
Christine van Dalen - bestuurslid


Contact
Stichting@Dogonvrouweninitiatief.nl
Zilkerduinweg 310, 2191AS De Zilk
tel. 0252-531206
Rekeningnummer NL96INGB0004609187 tnv Stichting Dogon Vrouwen Initiatief in De Zilk
Fiscaalnummer 819687935 (ANBI goedkeuring)
KVK nr 27322438

Stichting Dogon Onderwijs is onze zusterorganisatie. De programma's vullen elkaar aan. Onlangs is een prachtig boek uitgegeven over al het werk dat door hun gerealiseerd is. Gonny van Stigt is tevens oprichter en bestuurslid van Stichting Dogon Onderwijs.
Jacqti de Leeuw en Sharona Ceha hebben jaren ervaring opgedaan bij het helpen uitbouwen van de Nederlandse organisatie van
The Hunger Project. resp. als voorzitter van het bestuur en directeur. We maken nu gebruik van de werkwijze en expertise van THP.