Als vrouwen de kans krijgen verbeteren ze niet alleen hun eigen situatie maar ook die van hun gezin en de gemeenschap waarin ze leven.
IMG_0537
Onze lokale partner is de NGO Association Dogon Initiative (ADI), die goedgekeurd is door de overheid.
Amatigue Dara is voorzitter bestuur en eerst verantwoordelijke in Mali. Gedeon Kassogue is bij hun in dienst als administratief medewerker.
Het kantoor van l'Initiative Femmes du Pays Dogon zoals wij in Mali heten, staat in Sangha.
Sinds augustus 2010 hebben we een directeur, Saidou Teme. Onze vijf medewerkers werken alle dagen met de vrouwen om ze te ondersteunen bij de initiatieven die ze nemen. Fatoumata Kodio runt het secretariaat en is Chef van de microkredieten. Sosselem Dolo is Chef d'Epincentre Sangha en verantwoordelijk voor 14 groepen daar. Een nieuwe medewerker, Amakene Dougnon, is Chef d'Epincentre voor de groepen van epicentrum Koundou (8 groepen, de kliniek en 2 cooperaties). Hamidou Guindo, de 4de medewerker, is naast Chef d' epicentre Nakomon (9 groepen) en verantwoordelijk voor de logistiek van de programma's. En dan zijn er nog 3 groepen meer in het westen. Totaal zijn er nu 39 groepen, 4256 vrouwen. Saidou is verantwoordelijk voor het alle programma's, stuurt het hele team aan, leidt bijeenkomsten en trainingen en onderhoud het contact met de overheden en met ons. Het hele team zorgt samen voor alle logistieke werkzaamheden zoals voor het zeepprogramma, de naaimachines, de alfabetisering, de wakawaka's en de muskietennetten. Keneko Dara is superviseur van het Groene Woestijn Initiatief en stuurt 3 uitvoerende krachten aan, 3 jonge mannen, die in de praktijk opgeleid worden, maar ook de duinfixatie met de bevolking, de kwekerij, de aanplant van de boszones met de vrouwen. Daarnaast werken we met lokale ondernemers zoals de smid, Meni Kodio, voor de houtbesparende fornuizen en met Asse Guirou die de 2de boomkwekerij en Moringapoederproductie heeft opgezet.Voor de alfabetisering, vaardigheidstrainingen betalen we de alfabetiseurs, de lokale kledingmakers (naaimachine-programma) en betalen we trainers van andere organisaties voor de workshops aan onze gezondheidsanimatrices en agro-animateurs.
Evariste Yaogho, directeur van The Hunger Project Burkina Faso, hielp ons met het opzetten van onze organisatie en is nog steeds supervisor van ons Initiatief.
De lokale organisatie ADI en de samenwerking met stichting Dogon Onderwijs maakt dat we steeds meer een integraal ontwikkelingsprogramma aanbieden. Zie ook www.dogononderwijs.nl en Association Dogon Initiative
Organigram Organisatie ADI
Pasted Graphic
(Staand Yaogho, Fatoumata en Amatigue, zittend, Sosselem, Saidou en Jacqti)
De stichting Dogon Vrouwen Initiatief is officieel opgericht op 9 juli 2008 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27322438.
Het bestuur bestaat uit
Gonny van Stigt - Voorzitter
Gonny@Dogonvrouweninitiatief.nl
Jacqti de Leeuw - penningmeester en programma-leider in Mali
Jacqti@Dogonvrouweninitiatief.nl
Bas Maassen, secretaris,
bmaassen2@tiscali.nl CV BasMaassen
Sharona Ceha - bestuurslid
Sharona@dogonvrouweninitiatief.nl
Christine van Dalen - bestuurslid
christine@meiontwikkelen.nl

Gonny-Jacqti Pasted Graphic 1
Contact
Stichting@Dogonvrouweninitiatief.nl
Zilkerduinweg 310, 2191AS De Zilk
tel. 0252-531206
Bankrekening 4609187 tnv Stichting Dogon Vrouwen Initiatief in De Zilk
Fiscaalnummer 819687935 (ANBI goedkeuring)
KVK nr 27322438

DE LOKALE ORGANISATIE: Association Dogon Initiative
Interview met Amatigue Dara, president


Stichting Dogon Onderwijs is onze zusterorgansatie. De programma's vullen elkaar aan. Onlangs is een prachtig boek uitgegeven over al het werk dat door hun gerealiseerd is. Gonny van Stigt is tevens oprichter en bestuurslid van Stichting Dogon Onderwijs.
Jacqti de Leeuw en Sharona Ceha hebben jaren ervaring opgedaan bij het helpen uitbouwen van de Nederlandse organisatie van
The Hunger Project. resp. als voorzitter van het bestuur en directeur. We maken nu gebruik van de werkwijze en expertise van THP. Sharona en Jacti zijn ook partners in Be Vital cooperation