Houtbesparende fornuizen
Een houtbesparend fornuis dat aansluit bij hun tradities , maar wel 60% houtbesparend is . Hout is naast water enorm schaars. Er moet steeds verder gelopen worden om het te vinden en in veel gebieden is de enige mogelijkheid het hout te kopen. Dat kost een familie 2000cfa (3 euro) per dag en dat terwijl er maar 1000cfa aaan eten wordt besteed. Deze besparing van hout geeft veel ruimte in de familie-uitgaven, waardoor gezonder voedsel, medicijnen of een leerkracht in het dorp betaald kan worden. De productie is simpel en goedkoop en het leem verwerken is hun bekend .Dit speciaal ontworpen lokaal model wordt gemaakt door een lokale smid in vijf verschillende maten, passend bij de pannen waarmee de vrouwen koken. De vrouwen betalen bij ons een partnerschapprijs.
Inmiddels hebben 19 groepen 880 ovens in gebruik. Het team geeft samen met de smid instructies voor het plaatsen en bekleden met leem in de dorpen.
DSCN9710 PAG 6 Fornuis
Houtbesp. P1020842

Wakawaka zonnelampen
We zijn gestart met de introductie van deze zonnelampen ter vervanging van de slechte kerosine en de vervuilende zaklampen met batterijen. De vrouwen kunnen de wakawaka lampen bij ons voor een bescheiden prijs kopen. Wakawaka zonnelamp
Wakawaka
Ze hebben inmiddels nu 2150 zonnelampen in gebruik!! Kijk wat ze zelf daarover zeggen:

korte presentatieWakawaka